محصول و خدمات | تعداد | جمع |
---|
اگر به طراحی گرافیکی علاقه دارید، احتمالا بارها نام برنامههای محبوب Illustrator و Photoshopرا از شرکت قدرتمند و پیشرو Adobe شنیدهاید. اما واقعا این دو برنامه چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند و دلیل محبوبیت روزافزونشان چیست؟ اگر تصمیم دارید در زمینه طراحی گرافیکی حرفهای شوید، این مقاله از تیم گرافیک را از دست ندهید. چراکه تصمیم داریم به تفاوت فتوشاپ و ایلاستریتور در طراحی فایل چاپی بپردازیم و همچنین این دو نرمافزار شرکت ادوبی را با یکدیگر به صوت کامل مقایسه کنیم.
ایلاستریتور یک نرمافزار ویرایشی پیشرفته و مبتنی بر بردار یا وکتوری است. وکتورها تصاویر مقیاسپذیری هستند، به این معنی که میتوان اندازه آنها را بدون از دست دادن کیفیت، تغییر داد. ایلاستریتور از فرمولهای ریاضی برای ایجاد گرافیک برداری استفاده میکند. بدان معنا که اگر یک خط بکشید، هر بار که برنامه خط را نمایش میدهد، با استفاده از معادلهای که در حافظه دارد، خط را از ابتدا دوباره ترسیم میکند.
این برنامه برای ایجاد تصاویر دو بعدی و گرافیکهایی مانند آرمها، نمادها یا طراحی و چاپ کارت ویزیت ایدهآل است. همچنین Illustrator خروجی چاپ بهتری نسبت به فتوشاپ میدهد، بنابراین برای چاپ تراکت و بنر نیز مناسب است. فرمتهای رایج فایلهای وکتوری عبارتند از ai.، eps. و svg. است. با ایلاستریتور میتوان برای کارهای زیر، بهترین نتیجه را گرفت:
فتوشاپ یک نرمافزار مبتنی بر پیکسل و رستری است. یعنی با چیدمان مربعهای کوچک در کنار هم، یک تصویر ایجاد میکند. گرافیکهای مبتنی بر پیکسل به وضوح وابسته هستند، بدان معنا که وقتی اندازه آنها بزرگ یا کوچک میشود، معمولا تغییر شکل داده، تار، مخدوش یا پیکسلپیکسلی میشوند.
فتوشاپ برای انجام کارهایی مانند طراحیهای وب، عکسها یا نشریات دیجیتال، ایدهآل است. در واقع، این برنامه برای اصلاح تصاویر یا گرافیکهای ایجادشده از قبل، مانند ویرایش عکسها مناسب است. فایلهای فتوشاپ با پسوند psd. ذخیره میشوند تا بتوانید بعدها ویرایش را از جایی که متوقف کردهاید دوباره ادامه دهید.
یکی دیگر از مزایای فتوشاپ، این است که میتوانید کنترل کامل پروژههای خود را در دست داشته و پیکسل به پیکسل، گرافیک خود را ویرایش کنید. برای موارد زیر، فتوشاپ بهترین عملکرد را دارد:
هر برنامه بسته به نوع و هدف طراحی شما، نقاط قوت و ضعف خودش را دارد. ایلاستریتور برای ایجاد لوگوها، نمادها، تصاویر برداری، تایپوگرافی و سایر گرافیکهایی که به اشکال و رنگهای واضح و دقیق نیاز دارند، همچنین چاپ گرافیک ایدهآل است. در واقع، هر چیزی که در این برنامه میسازید، بدون توجه به سایز بزرگی که در هنگام چاپ خواهد داشت، وضوح خود را حفظ میکند. بنابراین برای چاپ بنر و فایلهای بزرگ مناسب است.
این برنامه همچنین دارای ویژگیهایی مانند ابزار Pen، ابزار Shape Builder و ابزار Artboard است که به شما امکان میدهد وکتورهای خود را بهراحتی ترسیم، ویرایش و سازماندهی کنید. با این حال، Illustrator برای ویرایش عکسها، افزودن جلوههای واقعی یا ایجاد تکسچر و گرادیانهای پیچیده خیلی خوب نیست.
در مقابل، فتوشاپ برای ویرایش عکس، ایجاد تصاویر برای وب و موبایل، موشن گرافیک، افزودن فیلترها، سایهها، نورپردازی و سایر افکتها و ایجاد تصاویر واقعی یا سورئا عالی عمل میکند. همچنین دارای ویژگیهایی مانند Layer Mask، ابزار Clone Stamp و Adjustment Layer است که به شما امکان میدهد پیکسلهای تصاویر را تنظیم، ترکیب و تقویت کنید. با این حال، فتوشاپ برای ایجاد لوگو، آیکون یا سایر گرافیکهایی که باید مقیاسپذیر یا قابل ویرایش باشند، خیلی خوب نیست. همچنین در فتوشاپ فایلها میتوانند بسیار حجیم شوند، بنابراین اگر کامپیوتری ندارید که بتواند چنین فایلهای عظیمی را مدیریت کند، احتمالا ذخیره کردن آنها به مشکل برمیخورد.
پیش از پرداختن به تفاوت فتوشاپ و ایلاستریتور در طراحی فایل چاپی، برخی از ویژگیهای آنها را بیان میکنیم:
مزیت Illustrator در ایجاد گرافیک آن نهفته است؛ بهطوری که شما ابتدا تصاویر را ترسیم کرده و سپس آن را از طریق برنامه بهبود میبخشید. گزینههای رنگآمیزی، همراه با ویژگیهای طراحی خط و تایپوگرافی، ایلاستریتور را ایدهآل میکنند. Illustrator همچنین برای مشاغلی که نیاز به ایجاد لوگو و چاپ کارت ویزیت برای بازاریابی دارند نیز مفید است. البته طراحان وب از این برنامه برای ساخت تصاویر برای بنرها و وب سایتها نیز استفاده میکنند.
همه چیز در فتوشاپ یک سری پیکسل است؛ بنابراین اگر چیزی را کم یا زیاد کنید، احتمالا خیلی سریع کیفیت خود را از دست میدهد. اما گرافیکهای برداری در ایلاستریتور، هرگز کیفیت خود را از دست نمیدهند. اگرچه فتوشاپ میتواند تصاویر برداری را مدیریت کند، اما نتیجه به خوبی نتیجهای که از Illustrator بدست میآید، نیست.
تصاویری که قبلا در Photoshop ویرایش شدهاند همیشه میتوانند در همین نرمافزار دوباره ویرایش شوند. اما هنگامی که تصویری مانند یک لوگو در Illustrator ایجاد و بهعنوان یک تصویر ذخیره میشود، دیگر نمیتوان آن را ویرایش کرد. زیرا پیکسلهایی ایجاد میکند که در Illustrator کار نمیکنند، اما در عوض میتوان آن را در فتوشاپ ویرایش کرد. در واقع، Illustrator برای ایجاد تصاویر بهترین است، در حالی که Photoshop برای ویرایش تصاویر بهترین عملکرد را دارد.
چیزی که در تمام طول روز روی صفحهنمایش خود به آن نگاه میکنید، یک نسخه کوچک از چیزی است که قرار است چاپ شود. گاهیاوقات واقعا تشخیص اینکه فایل گرافیکی موردنظر در هنگام چاپ با اندازه بزرگ، خوب از آب درمیآید یا نه، دشوار است. به همین منظور، تفاوت فتوشاپ و ایلاستریتور در طراحی فایل چاپی، بهخصوص برای چاپ با فرمت بزرگ اهمیت پیدا میکند.
اکثر طراحان گرافیک از هر دو برنامه برای ایجاد فایلهای گرافیکی قابل چاپ استفاده میکنند، چراکه هر کدام از آنها امکانات و ویژگیهای زیادی دارند که برنامه دیگر ندارد. برای مثال، هنگام طراحی برای چاپ با فرمت بزرگ مانند چاپ بنر، بهتر است کار خود را در برنامه Illustrator انجام دهید. به این ترتیب، میتوانید تضمین کنید که تمام متنها و تصاویر بدون افت کیفیت در هنگام بزرگنمایی کامل، چاپ میشوند. از این رو، ما توصیه میکنیم که فیلترها و جلوههای ویژه را در فتوشاپ انجام داده و سپس فایل را برای طرحبندی و ادیت نهایی، به Illustrator ایمپورت کنید.
زیرا هیچ چیز خستهکنندهتر از این نیست که روزها برای ایجاد یک فایل وقت صرف کنید و یکدفعه در هنگام ذخیرهسازی، کامپیوتر شما از کار بیفتد یا اینکه چاپ ضعیفی داشته باشد. بنابراین از برنامه Illustrator بهعنوان نرمافزار اصلی برای طراحی و چاپ تراکت، بنر یا هر چیز دیگری که فرمت بزرگی دارد استفاده کنید، تا چیزی در گرافیک شما از بین نرفته و مخدوش نشود.
تفاوت فتوشاپ و ایلاستریتور در طراحی فایل چاپی را میتوان به وکتوری بودن ایلاستریتور نسبت داد. در واقع، وقتی صحبت از فایل چاپی میشود، Illustrator کاملا از Photoshop پیشی میگیرد. در حالی که فتوشاپ توانایی ایجاد وکتور را دارد، اما در مورد ویرایش آنها از قابلیت بالایی برخوردار نیست. از طرفی، Illustrator طیف گستردهای از ابزارها را برای ویرایش وکتورها در اختیار دارد.
یکی دیگر از دلایل عدم استفاده گسترده از فتوشاپ برای فایلهای چاپی، این است که معمولا در تصاویر فتوشاپ رنگهای زیادی به کار رفتهاست. این در حالیست که اکثر پرینترها تنها از ۴ رنگ برای چاپ استفاده میکنند و به همین دلیل نمیتوانند بهخوبی از عهده گرادیانها برآیند. از این رو، غالبا از Illustrator بهعنوان ابزار اصلی برای طراحی فایلهای چاپی استفاده میشود.
گاهیاوقات، ممکن است از Illustrator و Photoshop با هم استفاده کنید تا بهترین نتیجه در طراحی فایل چاپی بدست بیاید. بهعنوان مثال، ممکن است بخواهید لوگویی را در Illustrator ایجاد کنید و سپس چند افکت یا تکسچر در فتوشاپ به آن اضافه کنید. یا ممکن است بخواهید یک بکگراند پیشرفته در فتوشاپ ایجاد کنید و سپس بخواهید در Illustrator مقداری متن یا گرافیک به آن اضافه نمایید.
بنابراین، باید بدانید که چگونه فایلها را بین دو برنامه اکسپورت و ایمپورت کنید. رایجترین فرمتهای فایلی که با هر دو برنامه ایلاستریتور و فتوشاپ سازگارند EPS، PDF و PSD هستند. EPS و PDF فرمتهای وکتوری هستند که میتوانند کیفیت و قابلیت ویرایش گرافیک شما را حفظ کنند، در حالی که فرمت PSD یک فرمت پیکسلی است که میتواند لایهها و جلوههای تصاویر شما را حفظ کند. البته شما میتوانید از دستورهای Copy و Paste نیز برای انتقال فایلهای گرافیکی بین دو برنامه استفاده کنید، اما این کار ممکن است باعث کاهش کیفیت تصویر شود.
Illustrator و Photoshop از محبوبترین نرمافزارهای ویرایش در زمینه طراحی گرافیکی هستند. همانطور که گفتیم، اگر میخواهید با عکسها و تصاویر پیکسلی کار کنید، فتوشاپ بهترین ابزار موجود بوده و اگر با تصاویر وکتوری و برداری کار میکنید، برنامه Illustrator ایدهآل است. همچنین به دلیل عدم افت کیفیت فایلهای وکتوری در ایلاستریتور، بهتر است برای چاپ بنر، تراکت یا هر فایل چاپی با سایز بزرگ، ادیت نهایی آنها را در ایلاستریتور انجام دهید تا تصویر با وضوح و دقت تمام به پرینتر فرستاده شود.