محصول و خدمات | تعداد | جمع |
---|
چاپ فرآیندی است که شامل قرار دادن طرحها، حروف و اشکال بر روی سطوحی مانند کاغذ، مقوا، پارچه، وینیل، چوب و... است. با این حال، چاپ مدرن در قرن پانزدهم میلادی آغاز شد، زمانی که یوهانس گوتنبرگ اولین ماشین چاپ را اختراع کرد.از آن زمان تا کنون، چاپ بسیار تکامل یافته است و امروزه انواع مختلفی دارد. هر نوع روش چاپ از تکنیک های متفاوتی استفاده می کند و هر کدام برای هدف متفاوتی استفاده می شوند. در این مقاله به معرفی کلی انواع روش های چاپ می پردازیم.
از انواع روش های چاپ مدرن که هر کدام کاربردهای منحصر به فردی دارند می توان اشاره کرد به:
این نوع چاپ نام خود را از صفحه برجسته انعطاف پذیری که در هنگام چاپ استفاده می شود گرفته است. فلکسوگرافی که به اختصار فلکسو نامیده می شود، است. از این روش برای چاپ روی تقریباً هر نوع سطحی مانند کاغذ، مقوا، پلاستیک و نوار های فلزی استفاده می کنند. سطوح شکل مدرن از چاپ لترپرس با الگوهای پیوسته مانند کاغذ دیواری و کاغذهای هدیه از طریق فلکسوگرافی چاپ می شوند.
در فلکسوگرافی، صفحات چاپی به دور شکل های استوانه ای پیچیده می شوند. تصویری که قرار است چاپ شود روی این صفحات منتقل می شود. تصاویر جوهری شده اندکی از سطح استوانه بلند شده و صفحات با سرعت بالایی می چرخند تا تصویر یا طرح را بر روی سطح پیچیده شده در دور استوانه منتقل کنند. از آنجایی که صفحات چاپ با سرعت بالا می چرخند، فلکسوگرافی برای کارهای با حجم بالا بسیار مناسب است.
چاپ افست که به لیتوگرافی افست نیز معروف است، یکی از رایج ترین روش های چاپ است که در لیست معرفی کلی انواع روش های چاپ جای می گیرد. چاپ هایی که روی کتاب ها، روزنامه ها، مجلات و بروشورها می بینیم در واقع با چاپ افست انجام می شوند. در چاپ افست از صفحات چاپی که بیشتر از آلومینیوم تشکیل شده است استفاده می شود..
در حین چاپ، تصویری که قرار است چاپ شود به صفحه چاپ منتقل شده و سپس آن تصویر از صفحه روی صفحه های لاستیکی یا غلتک ها منتقل می شود. این غلتک ها آغشته به جوهر می شوند و به لایه زیرین منتقل می شوند.
چاپ افست یک نوع چاپ همه کاره است. می توانید از آن برای چاپ روی سطح ناهموار یک بوم یا سطح صاف کاغذ استفاده کنید. این تکنیک چاپ، چاپ هایی با کیفیت بالا تولید می کند و برای چاپ در حجم های زیاد و تیراژ بالا بسیار مناسب است.
چاپ دیجیتال یک نوع چاپ مدرن محسوب می شود. این چاپ شامل استفاده از فایل های دیجیتال برای انتقال تصویری است که باید چاپ شود. بر خلاف سایر روش های چاپ، در چاپ دیجیتال نیازی به استفاده از صفحه چاپ نیست. می توانید تصاویر را از طریق فایل های PDF به پرنتر منتقل کنید.
در چاپ دیجیتال از تکنیک های مختلفی استفاده می شود. دو مورد از رایج ترین تکنیک ها چاپ جوهر افشان و چاپ لیزری هستند. در چاپ جوهر افشان، جوهر مستقیماً روی سطح زیرلایه هدایت می شود. از طرف دیگر، در چاپ لیزری، از لیزر پرسرعت برای انتقال جوهر (که تونر نامیده می شود) بر روی سطح گرم شده زیرلایه استفاده می شود. گرما به جوهر کمک می کند تا در جای خود جوش بخورد.
چاپ دیجیتال زمان چرخش سریع تری دارد زیرا هیچ زمانی برای تعویض صفحات چاپ تلف نمی شود. همچنین در مقایسه با انواع دیگر چاپ مقرون به صرفه تر استاز این رو این تکنیک چاپ برای مشاغل کوچک ترجیح داده می شود. چاپ دیجیتال معمولاً در منازل و ادارات برای رفع نیازهای چاپ روزانه استفاده می شود. پوسترها، خبرنامه ها، اسناد شخصی و برچسب ها نمونه های رایج چاپ دیجیتال هستند.
پرینت سه بعدی نوعی از چاپ است که اولین بار در دهه 1980 آغاز شد. در این روش چاپ، یک شی سه بعدی از یک طراحی به کمک کامپیوتر ساخته می شود. مخلوطی از ترکیبات مختلف برای ساخت شی سه بعدی استفاده می شود و تحت کنترل کامپیوتر، مواد لایه به لایه ذوب می شوند.
چاپ سه بعدی در ابتدا چندان رایج نبود. اما از چند سال گذشته، فناوری، دقت و محدوده مواد قابل استفاده بسیار بهبود یافته است، به طوری که فرآیندهای چاپ سه بعدی اکنون به عنوان یک فناوری تولید صنعتی در نظر گرفته می شوند. یکی از مزیتهای بزرگ این فناوری پیشرفته این است که میتوانید ساختارهای پیچیدهای بسازید که ساختن آنها با دست غیرممکن است.
چاپ اسکرین یا صفحه نمایش یکی از قدیمی ترین روش های چاپ است که باید در معرفی کلی انواع روش های چاپ حتما به آن اشاره شود. این چاپ در دنیای هنرهای زیبا بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. در چاپ روی صفحه، از توری دارای سوراخ های ریز برای انتقال جوهر بر روی سطح بستر استفاده می شود. یک شابلون مسدود کننده برای غیرقابل نفوذ کردن مش در مناطق خاص استفاده می شود.
جوهر از طریق یک تیغه روی صفحه توری فشرده می شود. با انجام این کار، تصویر به خوبی بر روی بستر چاپ می شود. بیشتر برای چاپ طرح ها و لوگوها بر روی بنرها، تی شرت ها و لباس های مشابه استفاده می شود. علاوه بر پارچه، می توانید روی فلزات و کاغذها نیز از طریق آن چاپ کنید.
چاپ صفحه نیاز به تنظیم و آماده سازی مناسب دارد. همچنین کارس فشرده است که باعث می شود برای مشاغل کوچک مقرون به صرفه نباشد. در ضمن تصاویر چاپ شده از طریق چاپ اسکرین نیز کیفیت بالایی ندارند.
چاپ گراور چاپی است که به طراح این فرصت را می دهد تا به یک لکه رنگ کامل و پیوسته دست یابد. گراور پرهزینه ترین فرآیند چاپ است زیرا سیلندر مورد استفاده نیاز به آبکاری مس و فرآیند حکاکی یا فتوشیمیایی خاصی دارد. چاپ از طریق سلول های کوچک یا مخازن جوهری که در سطح سیلندر چاپ حک شده اند انجام می شود.
برخلاف چاپ سطحی، با گراور، جوهر درون سلولهای ریز حکشده درون یا زیر سطح سلول نگهداری میشود. هرچه سلول عمیقتر باشد، رنگ چاپ تیرهتر است. با تغییر اندازه و محل قرارگیری هر سلول، می توان با فشار دادن استوانه جوهردار روی تار، مقادیر مختلفی از جوهر را بر روی دیوارپوش ها رسوب داد.
فشار باعث می شود جوهر از داخل هر سلول به دیوارپوش ها جاری شود. این فرآیند همه کاره است زیرا می تواند طیف کاملی از جلوه های بصری را کپی کند و می تواند جلوه ای تقریباً مانند عکس به چاپ بدهد.
دانستن و معرفی کلی انواع روش های چاپ به شما کمک می کند تا بتوانید به بهترین نحو رش مورد نظر خود را ببرای بالاترین بازهی انتخاب نمایید. از این رو در این مقاله به بررسی انواع روش ها برای چاپ پرداخته شد.