محصول و خدمات | تعداد | جمع |
---|
طراحی وبسایت به یکی از عناصر حیاتی و کلیدی در موفقیت کسبوکارها و برندهای دیجیتال تبدیل شده است. یکی از مهمترین مفاهیمی که به کمک آن میتوان تجربه کاربری بهتری را برای بازدیدکنندگان وبسایت فراهم کرد، طراحی ریسپانسیو یا واکنشگراست. طراحی ریسپانسیو این امکان را فراهم میآورد که وبسایت شما بهطور خودکار و بهینه بر روی تمامی دستگاهها و اندازههای صفحه نمایش مثل گوشیهای موبایل، تبلتها و دسکتاپها به خوبی نمایش داده شود. اگر نمیدانید طراحی ریسپانسیو وب سایت چیست، با ما در این مطلب همراه باشید تا شما را با مفهوم طراحی ریسپانسیو، مزایای آن و ابزارهای استفادهشده برای ایجاد وبسایتهای ریسپانسیو آشنا کنیم.
طراحی ریسپانسیو وب سایت یا طراحی واکنشگرا به معنای نوعی از طراحی وبسایت است که خود را بهطور خودکار و متناسب، با اندازه و ویژگیهای دستگاههایی که از آن استفاده میشود، تطبیق میدهد. به عبارت دیگر، وبسایتها در طراحی ریسپانسیو بهگونهای ساخته میشوند که بتوانند تجربه کاربری بهینهای را در انواع دسکتاپ، لپتاپ، تبلت و موبایل ارائه دهند؛ بدون اینکه نیاز به طراحی چند نسخه جداگانه برای هر دستگاه باشد.
این قابلیت بهطور ویژه برای کاربرانی که از گوشیهای هوشمند یا تبلتها برای دسترسی به وبسایتها استفاده میکنند، اهمیت دارد. از آن جایی که امروزه بیش از نیمی از ترافیک اینترنت مربوط به دستگاههای موبایل است، اگر سایت شما ریسپانسیو نباشد، تجربه کاربری نامطلوبی برای بازدیدکنندگان شما ایجاد خواهد شد. به همین دلیل، برای حرفهای و مدرن شدن سایت شما نیاز است که حتما توجه ویژهای به ریسپانسیو و واکنشگرا بودن آن داشته باشید تا با مشکل مواجه نشوید.
در گذشته، طراحی وبسایتها معمولا بهصورت ثابت یا فیکس انجام میشد. این نوع طراحی تنها برای یک اندازه صفحه نمایش (معمولا صفحه نمایش دسکتاپ) بهینه شده بود. با این حال، امروزه با توجه به رشد استفاده از موبایلها و دستگاههای دیگر، نیاز به طراحی وبسایتهایی که بهطور خودکار با تغییر اندازه صفحه نمایش سازگار شوند، بیشتر از هر زمانی احساس میشود. از مهمترین دلایلی که باعث شدهاند تا طراحی وبسایتهای مختلف مثل طراحی سایت فروشگاهی بهصورت ریسپانسیو اهمیت بسیار زیادی پیدا کند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
این نکات باعث شدهاند که طراحی سایت بهصورت واکنشگرا اهمیت یابد؛ بنابراین، اگر قصد طراحی سایت را دارید، باید حتما به این ویژگی توجه کنید.
طراحان برای ایجاد وب سایت ریسپانسیو یا واکنشی، ابزارهای مختلفی بهکار میبرند. اگر بخواهیم شما را با مهمترین ابزارهای طراحی ریسپانسیو آشنا کنیم، میتوانیم موارد زیر را نام ببریم:
Bootstrap یکی از معروفترین فریم ورکهای طراحی ریسپانسیو است که به طراحان این امکان را میدهد که به راحتی وبسایتهای ریسپانسیو بسازند. این فریم ورک شامل مجموعهای از گریدها و استایلهاست که طراحی سایت را بسیار ساده میکنند.
Foundation نوعی فریم ورک دیگر است که عملکردی مشابه Bootstrap دارد و به طراحان این امکان را میدهد که وبسایتهای ریسپانسیو ایجاد کنند. شما با استفاده از این فریم ورک میتوانید مراحل طراحی سایت بهصورت ریسپانسیو را انجام دهید و از مزایای آن بهرهمند شوید.
Flexbox یکی از تکنیکهای مدرن CSS است که طراحان به کمک آن، عناصر را به راحتی و بدون نیاز به استفاده از گرید، بهصورت انعطافپذیر طراحی میکنند. استفاده از تکنیک Flexbox باعث میشود تا بتوانید سایت ریسپانسیو و جذابی داشته باشید.
در این مطلب شما را با مفهوم طراحی ریسپانسیو وبسایت آشنا کردیم و به مزایای آن پرداختیم. همانطور که در این مطلب گفتیم، طراحی ریسپانسیو وبسایت، ضرورتی کارآمد برای تمامی وبسایتهای مدرن امروزی است. با توجه به افزایش استفاده از دستگاههای موبایل و تنوع اندازه صفحه نمایشها، طراحی ریسپانسیو کمک میکند تا وبسایت شما بهطور خودکار و بهینه بر روی تمام دستگاهها نمایش داده شود. این قابلیت نه تنها تجربه کاربری را بهبود میبخشد، بلکه تاثیر مثبتی بر سئو و در نتیجه عملکرد وبسایت شما دارد. اگر میخواهید برای کسبوکار خود وبسایت راهاندازی کنید یا در حال بازطراحی سایت خود هستید، طراحی ریسپانسیو باید یکی از اولویتهای اصلی شما باشد. با استفاده از اصول و ابزارهای مناسب میتوانید وبسایتی بسازید که تجربهای عالی را برای کاربران در تمامی دستگاهها فراهم کند.